Makine Mühendisliği Bölümü Nedir?

Makine Mühendisliği Nedir?

Makine Mühendisliği bölümü iş imkanları ve maaşları,Makine Mühendisliği hakkında bilgi

Makine Mühendisliği Programı; her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve üretiminin planlanması konularında eğitim ve araştırma yapar.

Kişisel Özellikler
Makine Mühendisi olmak isteyenlerin; akademik yeteneğe, hayal gücüne ve üretkenliğe, uzay ilişkileri yeteneğine ve el becerisine sahip, matematik, fizik, teknik resim ve tasarı geometri ile ilgili ve bu alanlarda başarılı kişiler olmaları gerekir.

Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Matematik, Fizik, Kimya, Geometri, Teknik Resim gibi temel dersler ile birlikte Termodinamik, Isı Transferi, Akışkanlar Mekaniği, Mekanik, Makine Elemanları, Makine Tasarımı, Nükleer Enerji ve Enerji Dönüştürüm Sistemleri gibi dersler, kuramsal ve uygulamalı olarak verilir.

Sosyal Statü ve Ünvanlar

Makine Mühendisliği Programından mezun olanlara “Makine Mühendisi” unvanı verilir.

Çalışma Sahaları
Makine Mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir. Bunu yaparken kullanışlılık ve ucuzluk faktörlerini göz önünde bulundurur.