İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümü,İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri taban puanları,İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri iş imkanları ve maaşları,İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri hakkında bilgi

Kişisel Özellikler
İstatistik programına girmek isteyenler matematiğe yetenekli ve ilgili; matematiksel kavramlar üzerinde düşünebilen, alanda yeni yollar aramaya hevesli, bilimsel tutuma sahip olmalıdırlar. Sabır, ayrıntılarla uğraşmaktan bıkmama, yılmama gibi kişilik özelliklerine sahip olanlar bu alanda başarılı olabilirler.
Dersler ve Eğitim Süreleri
İstatistik Programında öğretim süresi dört yıldır. Bu süre içinde genel olarak matematik, cebir, geometri ve sayısal yeteneğe dayalı konularla ilgili dersler okutulmaktadır. Bu derslere Ekonomi, Ekonometri, Halkla İlişkiler, Yönetime Giriş, İşletme, İktisat dersleri örnek verilebilir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
İstatistik Programını bitirenlere “İstatistikçi” unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
İstatistikçiler genellikle şu üç alanda çalışmaktadırlar: Öğretim, araştırma ve uygulama. Bunlardan ilk ikisi genellikle kuramsal istatistik alanına girer ve bu alana ilgi duyanlar üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalışabilirler. Uygulamalı istatistikçiler sosyal ve politik bilimler, tıp, eğitim, doğal bilimler, endüstriyel faaliyetler vb. alanlarda sayısal verilerin toplanması, çözümlenmesi ve buna dayanarak geleceğe ilişkin tahminler yapılması ile ilgili konularda çalışırlar. Daha özel olarak ifade edecek olursak istatistikçiler; hastanelerin istatistik bürolarında, Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE), Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Türk Standartlar Enstitüsü, Türkiye Kömür İşletmeleri, bankalar, emniyet teşkilatı (özellikle trafik alanında) gibi kamu kuruluşlarının araştırma ve bilgisayar birimlerinde çalışırlar. Ayrıca piyasa ve kamuoyu araştırma şirketlerinde görev yapabilirler. Endüstrileşme ve planlı kalkınma çabasında olan ülkemizde iyi yetişmiş istatistikçilere büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Matematiksel kavramlar üzerinde düşünebilen ve bunu çevresindekilere aktarabilen bireyler için istatistikçilik gelecek vaat eden bir meslek alanıdır.