Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü

Görme Engelliler Öğretmenliği

Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü,Görme Engelliler Öğretmenliği taban puanları,Görme Engelliler Öğretmenliği iş imkanları ve maaşları,Görme Engelliler Öğretmenliği hakkında bilgi

Görme Engelliler Öğretmenliği Programı; Milli Eğitim Bakanlığı?na bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında görev yapacak Görme Engelliler Sınıf Öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlar.

Kişisel Özellikler
Programda okumak isteyenlerin; insanlarla, özellikle görme özürlü insanlarla ilgilenmekten, onlara yardım etmekten zevk alan kişiler olmaları gerekir. Ayrıca öğretmenliği benimsemiş ve öğretmeyi seven kişiler olmaları da önemlidir. Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde anlatabilen, sevecen, hoşgörülü, sabırlı, mesleğinin sorunlarıyla ilgilenen ve çözüm bulmaya çalışan kişiler bu alanda daha başarılı olabilirler.


Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Çocuk Gelişimi, Güzel Konuşma, Eğitim Bilimine Giriş, Eğitim Sosyolojisi, Dil Gelişimi ve İletişim, Braille (görme özürlüler alfabesi) Yazı Öğretimi, Görme Engelliler Resim ve Model Öğretimi, Görme Engelliler İçin Okuma ? Yazma Öğretimi, Görme Engelliler için Özel Öğretim Metotları, Davranış Değiştirme gibi dersler okutulmaktadır. Öğrenciler eğitim sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar.

Sosyal Statü ve Ünvanlar
Görme Engelliler Öğretmenliği Programından mezun olanlar ?Görme Engelliler Sınıf Öğretmeni? unvanını kazanırlar.


Çalışma Sahaları

Görme Engelliler Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı?na bağlı resmi ve özel okullarda çalışabilirler. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu rehabilitasyon merkezlerinde ve özel eğitim merkezlerinde çalışabilme olanakları vardır.