Aöf Bölümleri

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tüm Bölümleri

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak gerekmektedir.

Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 180 puan almak gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları ( 4 Yıllık Bölümler )

Felsefe Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Sağlık Yönetimi Sosyal Hizmet
Sosyoloji Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı Yönetim Bilişim Sistemleri
İktisat  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Kamu Yönetimi Maliye
Uluslararası İlişkiler Havacılık Yönetimi
İşletme Konaklama İşletmeciliği
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları ( 2 Yıllık Bölümler )

Adalet Aşçılık
Bankacılık ve Sigortacılık Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Çağrı Merkezi Hizmetleri
Çocuk Gelişimi Dış Ticaret
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı  Emlak ve Emlak Yönetimi
Ev İdaresi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım İlahiyat
İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm Laborant ve Veteriner Sağlık
Lojistik Marka İletişim
Medya ve İletişim Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Özel Güvenlik ve Koruma
Perakende Satış ve Mağaza Yöneticiliği Radyo ve Televizyon Programcılığı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sosyal Hizmetler
Spor Yönetimi Tarım
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Yaşlı Bakımı
Yerel Yönetimler Web Tasarımı ve Kodlama

AÖF Açıköğretim Sistemi Nedir ?

Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

AÖF Açıköğretim Sistemi Nasıl İşler?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim Fakültesine Nasıl Girilir?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Ayrıca daha detaylı bilgi almak için; http://www.anadolu.edu.tr adresinden faydalanabilirsiniz.