Aöf Açıkögretim Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü

Aöf Açıkögretim Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü

Programın Amaçları
 
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı, sağlık işletmelerinde çalışmayı amaçlayan öğrencileri yetiştiren mesleki bir programdır.
 
Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme
 
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.
 
Mezuniyet Koşulları
 
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
 
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği  Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları
 
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.
 
İş Olanakları
 
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, sağlık işletmelerindeki iş olanaklarından yararlanabilirler.